2010. december 26., vasárnap

Anyuka ( 1995 )

Csókolom anyuka ! Hogy tetszik lenni ? Megint a lába fáj ? Miért nem szedi rendesen a gyógyszert ? 620 forint egy doboz ? Jó, a franc essen belé ! Jó, ne tessék izgulni úgyis jön a születésnapja, majd tőlünk is kap valamit ! Kihúzzuk majd valahogy, majd a Géza is beszáll, meg a Juci is.
Persze, Persze, mi jól vagyunk. Jól. Voltunk kirándulni, jó messze, a Zugligetben. Dehogy biciklivel anyuka ! Egy mountain bike húszezer forint ! Nem ! A mountain bike nem autó, hanem kerékpár ! Bizony ! És csak úgy faltuk a jó levegőt !
Mit képzel anyuka ? Nem tudok minden héten kiugrani, mert millió dolgom van !
Na persze ! Mobiltelefon ! A tévéből tetszik szedni ezt a sok marhaságot ? Tudja anyuka hogy mibe kerül egy olyan mobil izé ? Drágább mint a visszérgyógyszere !
Jó, mennem kell anyuka, jön értem a Vili, megyünk ügynökölni ! Tényleg anyuka, nem akar venni svájci sajtfondü készletet ? nyolcezer egy darab ! Ezt áruljuk esténként a Vilivel. A franc se tudja hogy milyen ! Van nekem időm olvasztott sajttal foglalkozni ?
Csókolom anyuka, jövő szerdán beugrom pár percre !Igen, persze, felteszem a függönyt, igen.
Igen, már tetszett mesélni hogy a Cselényiék szilveszterkor mennek síelni. Dehogy Szlavóniába ! Anyuka mindent összekever ! Szlavóniába nem lehet síelni, ott most a szerbek vannak. Igen ! igen, a horvátok vissza akarják foglalni. Anyuka, értse meg , nem kell félteni a Lidiéket mert ők nem Szlavóniában laknak, hanem Szlovákiában ! Az nem ugyanaz ! Nem, a Cselényiék meg Szlovéniába mennek síelni. Nem, nem az vált le Csehországról ! Anyuka maga mindent összekever, nem kell engem félteni, anyuka értse meg én nem járok fradimeccsre ! Dehogy huhogok, nem vagyok én bagoly anyuka ! Van nekem elég bajom ! Igen az egyes villamost állították meg, és megverték a dózsásokat. Nem a BKV ellenőrök ! Persze, volt bérletük. Én nem megyek ilyen helyekre. Dehogy tüntettem október 22-én ! Aznap két sajtfondü készletet adtunk el a Vilivel ! Nyugodjon meg anyuka, nem akarom megdönteni a kormányt ! Minek azt siettetni !
Dehogy vagyok én skinhead ! Hullik a hajam most mit csináljak ?
Anyuka értse meg ez a Szabó nem tartozik a Szabó családhoz ! Nem, nem az Angéla férje !
Fogalmam sincs kinek a férje, legyen már az az ő baja ! Ne tessék már politizálni ! Ott ül egész nap a hülye rádiója előtt aztán fantáziál !
Mit tudom én hogy szereti-e a Horn Gyula a Pető Ivánt ? Magának nincs más gondja ?
A Nagy Sándort is sajnálja ? Engem tessék sajnálni ! Én gürizek mint egy állat ! Kilóg a belem !
Igen, ez az amit itt húzok magam után !
Anyuka tessék már békén hagyni az IMF-el mert szétdurran a fejem ! Nem, az IMF az nem az MDF ! Anyuka mindent összekever ! A múltkor is összekeverte a valutaalapot a valutalappal !
Ha nincs meg a Géza valutalapja akkor nem vehet fel valutát és punktum ! Ennek semmi köze a valutaalaphoz !
Anyuka nem bír magával ! Tisztára olyan mint apuka, az is mindig összekeverte a Fantomast a Thoma Mannal ! Nem bántom apukát, neki már jó ! Nyugodjon békében ! Nyugodjon meg anyuka, nem kell a temetésére gyűjtenie, arra magának ne legyen gondja.
Mindig ezzel tetszik jönni hogy versenyt fut a bokrossal, melyikük bírja tovább ! most hogy jön ez ide ?
Ne vicceljen már anyuka ! Az nem lehet hogy a Vöröskereszt vezetője az apuka ballonkabátjában nyilatkozott a tévében ! Amit anyuka elküldött a ruandai menekülteknek ? Ebbe bele lehet örülni ! Azért apuka ócska ballonját csak nem lopták el ! Meg tetszett ismerni a kávéfoltról ?
Más is kávézhat nem ? Anyuka tessék már elengedi a Vili vár a sajtfondü készlettel !
Jancsikának csizma kell, Katikának téli dzseki, ha nem adok el hat sajtfondü készletet, megeszi őket az isten hidege.
Régen jobb volt ? Ugyan már anyuka ! Hát kinek volt akkor sajtfondü készlete ! Jó, csizmája volt, meg kabátja de azért az nem mindegy.
Ne tessék engem itt agitálni, a Kádár alatt anyukáék soha nem ettek olvasztott sajtot ! Há' persze én is utálom. Én azt honnan tudjam hogy a szocialisták miért építik a kapitalizmust ?
Az egyik nem jött be nekik, most megpróbálkoznak a másikkal ! Mondom hogy nem tudom !
ha tudnám, én lennék a Horn Gyula !
Most miért mondja anyu ? Egy kortyot se. Húsvét óta.
Egy frász t! Ők se piálni mentek Hajósra ! igen, a Hajósi Cabernet ! Apuka nagyon szerette, de ezt azért nem szerette volna ! Anyukának tetszik ? A Torgyán szép ember ? Anyukám mindig fura egy gusztusa volt ! Nem , nem ! A Csintalan nem kisgazda ! Higyje el anyuka-már megint kezdi- oda teszi a temetésre gyűjtött pénzét ahova akarja ! Értse meg, az nem fizet harmincnyolc százalékot ! Csak a tizenkettedik hónapban ! Nem, az nem lehet hogy csak a tizenkettedikre teszik be, nem lehet és kész !
Igen, korpa ellen van. Az meg antisztatizál. A müzlit enni kell nem lízingelni ! Anyuka az őrületbe kerget ! Milyen Adóalapból akarja leírni ! Magának nincs is adóalapja ! Mindjárt eldobom az agyamat ! Anyuka máskor nem jövök ha nem teszik békén hagyni, az ember eljön öt percre meglátogatni az anyját és szétdurran a feje !
Nem jönnek a plazmaufók ! Nem ! Anyuka értse meg ha azt mondják a rádióban hogy Magyarországnak akkora a külföldi adóssága hogy egy emberre háromszázezer forint jut, akkor az nem azt jelenti hogy magának azt is ki kell fizetni ! Nem ! A szemétszállítási díjat azt igen, a távfűtést azt igen, a víz-és csatornadíjat igen, a villanyszámlát igen, a gázszámlát igen, ez nem elég magának ? A villamosbérletet nem, mert anyuka hálisten elmúlt hetven éves, ingyen utazik.
Jó, arról a Demszky nem tehet hogy maga ki se teszi a lábát otthonról mert fáj a lába ! Jó ! Jó, írja meg a Demszkynek hogy készpénzben kéri a bérlet árát ! Jó ! Mert visszeres a lába ! A Demszky nagyon fog neki örülni !
De ne tessék már fogni a kabátom ujját hadd menjek már utamra ! Hogy-hogy magányos ? tessék hallgatni a Szokol rádiót ! A múlthéten hoztam bele elemet !
Csókolom anyuka, nyugodjon meg, vigyázzon magára, és ne emelgesse azt a böhöm nagy fotelt, árt a szívének ! Nem kell mindig alatta is kiporszívózni ! A franc essen belé ott ahol van !
Na jól van, rohanok anyuka, csókolom ! NEM! NEM! NEM ! Ne kezdjük elölről ! Vigyázok a sok kutyaszarra, tudom hogy tele van vele az egész város ! Nem épek bele ! Nem, a NATO-ba sem !
Anyuka ha lemegy tejért vegyen fel kabátot nehogy meghűljön ! Anyuka a temetésre félretett pénzét ne adja oda a gyerekek tandíjára, enm kell, inkább költse magára ! Viszlát jövő szerdán !
Nem úgy értettem ! Hozok májas hurkát, tudom azt szereti ! Nem verem magam költségekbe. Csókolom anyuka ! Vigyázzon magára !
A rohadt életbe, hát nem bele léptem !!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése